Kader (achtergrondinformatie) en doel:
- kader (achtergrondinformatie):
- Leefomgeving:
Ringstaartmaki’s leven alleen op het eiland Madagaskar in het wild. Ze leven vooral in de bomen maar ze komen ook best wel vaak op de grond. - Voedsel:
Ringstaartmaki’s eten bijna alleen maar vegetarisch. Ze eten vruchten, bladeren, bloemen, boomschors en heel af en toe insecten. - Natuurlijke vijanden:
De natuurlijke vijanden van de ringstaartmaki zijn: roofvogels, slangen en de fossa (grootste roofdier op Madagaskar. het heeft de grootte van een grootte kat.) - Uiterlijk:
De ringstaartmaki’s vacht is grijsbruin. De handen, binnen kant van armen en benen, de onderzijden van het lichaam en een deel van de kop zijn wit kleurig. De ogen en de snuit zijn zwart. De pluimstaart heeft 14 witte ringen en 13 zwarte ringen. De ogen zijn goudgeel. Mannetjes hebben een andere bouw vergeleken met de vrouwtjes doordat zij bredere schouders en een kortere snuit hebben. - Gedrag:
Ringstaart maki’s leven in groepen van ongeveer 30 maki’s. Ringstaartmaki’s tonen hun territorium aan door geuren te verspreiden. Ringstaartmaki’ communiceren met andere groepsleden door bijvoorbeeld geuren, lichaamstaal en geluiden. - Bevruchting:
De vrouwtjes zijn 1 maal per jaar vruchtbaar. De mannetjes hebben het dan druk want die moeten de vrouwtjes zien te veroveren. De sterkste mannetjes paren alleen maar met de vrouwtjes. De draagtijd van de vrouwtjes is vier maanden en meestal wordt er na vier maanden draagtijd een tweeling geboren. (het komt ook wel voor dat er een drieling of een enkele wordt geboren.)
De eerste twee weken draagt de moeder de baby(‘s) op haar buik met het hoofdje tegen haar ene zij en de staart tegen de andere zij. Na twee weken klimmen de kleine maki’s op hun moeders rug en nadat ze dat een paar dagen gedaan hebben mogen ze ook mee met de tante als die het leuk vind om op de baby te passen. - Algemene informatie:
Ringstaartmaki’s worden bedreigt in het wilt.
Een ringstaart maki is gemiddeld 50 cm.
Ringstaartmaki’s zijn in het wild ’s ochtens actiever dan ’s middags.
’s middags gaan ze vaak zitten in de zon met hun armen open.
Een ringstaartmaki is bijna de hele dag op zoek naar voedsel.
Meestal houden ze aan het begin van de middag een rustpauze.
- doel:
Ons doel is om het antwoord op onze onderzoeksvraag te vinden.
onderzoeksvraag:
Zijn ringstaartmaki's in de ochtend actiever dan in de middag?
Hypothese:
Wij verwachten dat de ringstaartmaki in de ochtend actiever is dan in de middag.
wij denken dat de ringstaartmaki in de ochtend actiever is dan in de middag, want de ringstaartmaki heeft ook rust nodig en dat doen zei dan in de middag. De ringstaartmaki gaat dan met zijn armen wijd naar de zon toe zitten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb